Lär känna oss

Klicka på bilderna och se vem av våra medarbetare som dansar salsa, vem som har jobbat på akuten och vem som älskar att fixa lås.

Lediga tjänster

”Min favorituppgift är att fixa lås, det är det klurigaste”.

Eric Borg, Fastighetstekniker

”Lyhördhet och medkännande är viktigt i mitt jobb. Jag lär mig något nytt varje dag”.

Camilla Ekander, ekonom

”Jag och mina kollegor har roligt tillsammans, pratar och skrattar mycket”.

Merita Mehmeti, inre skötsel

”Jag älskar att plantera och ser hur det växer i rabatterna. Även om det tar tid att se resultat”.

Admir Ajanovic, inre skötsel

Hej Hanna, du är ekonomiassistent här på Burlöv Bostäder, vad innebär det?
Jag tar hand om alla fakturor som kommer in och skickar dem vidare till rätt personer för hantering, och sedan ser jag till att allting blir betalt. Jag tar även emot alla inbetalningar, till exempel hyresinbetalningarna från våra hyresgäster, och skickar ut påminnelser när det behövs. Jag hjälper också till när hyresgäster ringer in och frågar om sina hyresavier, betalningar eller autogiro. Men det har blivit mindre av det nu när allt finns på vår hemsida.

Namn: Hanna Ferm
Jobbar som: Ekonomiassistent
På Burlövs Bostäder sedan: 2022
Bor: Malmö

Vad gjorde du innan du började här?
Jag har jobbat med kundservice i hela mitt arbetsliv. Innan Burlövs Bostäder var jag tio år på en pantbank i Malmö. Kundkontakten var ju densamma, men där var såklart andra uppgifter. Jag fick bland annat lära mig att värdera vissa av de vanligaste varorna som lämnades in, som kameror, klockor och smycken.

Så du har koll på vad saker är värda?
Nja inte direkt, kunskapen blir snabbt gammal. Men visst, ge mig en klocka så kan jag i alla fall avgöra om den är äkta eller inte bara genom att känna på den haha.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Jag tycker verkligen om administration, att skapa ordning på saker och ting, som hjälper både hyresgäster och oss som arbetar här. Sen uppskattar jag kollegerna och gemenskapen, att här är fler att snacka med. Och att vi har så trevliga öppna lokaler! Pantbanken var ju en liten butik där vi var helt instängda, av säkerhetsskäl. Det fanns en väg in och en väg ut. Jag minns när vi hade en gasläcka, då sa brandkåren ”vi måste vädra ut det här, kan vi öppna någon annan dörr?” och jag svarade, ”nej det finns bara en” haha.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag tycker om att umgås med min familj, gå till simhallen och stadsbiblioteket. Min dotter blir sex år nu snart, och hon gillar verkligen att läsa och skriva och då vill vi ju gärna främja det. Vi spelar även golf sporadiskt.

Har du något drömresmål?
Jag hade velat åka tillbaka till Japan. Vi var i Tokyo för flera år sedan och det var fantastiskt. Det var så vackert och alla mat var otroligt god. Även om vi inte kunde ett ord japanska lyckades vi göra oss förstådda. Väldigt få talar engelska så efter en tid pratade vi helt enkelt svenska i kombination med lite gester och kroppsspråk, och det funkade förvånansvärt bra. Men ofta chansade vi bara när vi beställde mat på restaurangerna haha. Det hade varit kul att åka tillbaka och då även besöka andra ställen, utanför Tokyo.

Hej Dorin, du jobbar som fastighetstekniker, vad innebär det?
Jag tar hand om allt som har med lägenheterna att göra. Svarar på frågor, reparerar saker som går sönder eller behöver servas. Hjälper hyresgästerna när det behövs helt enkelt.

Namn: Dorin Bulucz
Jobbar som: Fastighetstekniker
På Burlövs Bostäder sedan: 2004
Bor: Husie i Malmö

Vilka är de vanligaste problemen du åtgärdar?
Mestadels kranar, avlopp och fönster. Det är säsongsbetonat. Om vintern är det mycket värme och element och sådana grejer som behöver kollas upp. Och på sommaren är det mer kranar och annat. Den ena dagen är inte den andra lik. Det är det som är roligt. När du kommer till jobbet du vet inte vad du ska göra den dagen. Men det gäller också att hålla sig uppdaterad på nya grejer, så jag vet hur jag ska lösa problemen när de uppstår.

Vilka bostadsområden ansvar du för?
Mina områden är Virvelvägen, Pilevallen, Västra Promenaden, Dalbyvägen och Kyrkogatan. Totalt 180 lägenheter. Jag arbetar för det mesta ensam, men om det till exempel är tunga grejer som behöver flyttas, så är vi två som besöker i lägenheten.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag och min fru har nyligen blivit morföräldrar så vi försöker umgås med den lilla tösen. Vi tränger oss på så mycket som möjligt, haha, men det är inte alltid vi lyckas. Men vi försöker få till något minst en gång i veckan. Annars så går vi på promenader, och så har vi en liten trädgårdsplätt som kräver sitt.

Vilken är din favoritårstid?
På våren då löven börjar komma på träden, men också hösten när löven faller ner och det är fint väder och inget regn. Ja, våren och hösten är bästa tiden.

Framåt, hur ser du Burlöv om tio år?
Jag tror att det kommer att utvecklas ännu mer och byggas mer lägenheter. Men det räcker inte att bara bygga bostäder, det gäller att bygga annat också. Burlövsbadet är ju på plats nu. Men det saknas fortfarande lite fler restauranger och att ha någonting att göra med barnen. En biograf kanske. Men det kommer förhoppningsvis.

Hej Asim, du jobbar med yttre skötsel, vad innebär det?
Vi har miljörum där hyresgästerna kan sortera sådant som ska återvinnas. Jag kör runt och ser till att rummen är städade, och rensar ut om de är överfulla eller om någon ställt något stort utanför. För tyvärr är det många som använder miljörummen och källare för sådant som de själva ska köra till återvinningscentralen, som gamla kylskåp, kartonger, sängar och mattor, ja allt möjligt. Det gör att vi måste lägga tid på det i stället för att hålla fint på området. Men det är många som sorterar rätt och det är vi glada för!

Namn: Asim Durakovic
Jobbar med: Yttre skötsel
På Burlövs Bostäder sedan: 2009
Bor: Husie i Malmö

Arbetar du ensam eller är ni flera?
Jag ansvarar för bilen, men alla som ansvarar för yttre skötsel i de olika områdena har kontakt och hjälps åt. Ibland är det mindre och ibland är det mer. När någon flyttar blir det alltid lite extra såklart. Ibland har vi containerdagar då vi ställer ut extra containrar som vi kör till Spillepengen. De fylls alltid snabbt haha.

Vad är det bästa med jobbet?
Jag har det trevligt med kollegerna. Dorin och jag bor båda i Husie så vi samåker ibland. Sedan ett par år har vi en ny lastbil som gör det lättare att lasta och tippa alla saker vi plockar upp. Det är skönt, för den gamla bilen – ooouf! – den var långsam och seg i tippningen haha. Nästa steg vi hoppas på är en elbil som är ännu bättre att lasta. Redan nu har vi fem, sex mindre elbilar. Det är roligt med nya grejer.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
På fritiden är jag med familjen. Vi har en pojke som är fem år gammal. Vi hade lite svårigheter i början, han föddes nästan tre månader för tidigt och han var som en liten baguette, 700 gram, och fick ligga i kuvös. Så det var lite skört på den tiden och det har varit tuffa år, men nu mår han för det mesta bra och i somras var vi faktiskt i Kroatien på semester och det var perfekt. Några veckor vid havet och det salta vattnet, han mådde bra av det. Varje dag som går stärker honom. Det viktigaste är att han är ute och har roligt.

Avslutningsvis, vilken är din favoritårstid?
Våren och sen sommaren, jag tror alla älskar sommaren. Men det går så fort alltid haha.

Hello Patric, you work in interior maintenance, what do you do?
My work is about cleaning stairs, windows, the common laundry rooms and looking after the machines, fixing them if they are broken or report it so a service mechanic can come and fix it, that sort of thing.

Namn: Patric Duku
Jobbar med: Inre skötsel
På Burlövs Bostäder sedan: 2007
Bor: Malmö

Do you meet a lot of people in your work?
Yes, a meet the people who live here every day. They are nice people. We talk, and if they have questions, I try to help them.

Any problems?
Well, some could be better at cleaning after themselves when they have used the laundry room. Everyone needs to help to keep it clean over time, as we don’t do the big cleaning every day or week. Other than that, everything is good.

What’s the best thing about your job?
At many other companies you can see that somebody’s the boss. Going up and down, following how the work is done, checking all the time. And then you become kind of scared, afraid. But here, everybody is… You don’t even see who the boss is. That’s what I like in this company. You feel confident in yourself to do what you’re doing.

What do you do on your spare time?
I like football. I have been playing football before, but not now. I’m old now. My time is over. But I watch it on TV. It’s the easy way. I’m also active in my church. We have meetings twice a week and other activities. I belong to the English congregation in Malmö. There are also Swedish, Polish and Spanish congregations.

You are from Ghana, how was it to move to Sweden?
I came to Sweden in 1993, from Greece where I had lived for a couple of years. It was a big difference. When I came here, I got lost. Because in Greece, everything is just like Ghana. But here in Sweden everything’s so organised. I got a shock really. And I said, how am I gonna do this?

But you did.
Yes, but I remember, the first thing that made me so shocked, was that when you are going to sleep you have to set an alarm clock. I delivered newspapers back then. I never set an alarm clock for any work I’ve been doing before. That was my first challenge. Now I’ve gotten used to it, and without the alarm, it would be difficult in the morning haha.

Hej Per, du är förvaltningschef på Burlövs Bostäder, vad innebär det?
Enkelt uttryckt ligger det på mitt ansvar att se till att allt det löpande fungerar. Det handlar om den löpande förvaltningen, där underhåll är en stor del, drift och energi, att vi har rätt utrustning och att vi följer upp, samt utemiljön, att den hanteras och sköts rätt beroende på vilken årstid det är.

Namn: Per Svensson
Jobbar som: Förvaltningschef
På Burlövs Bostäder sedan: 2022
Bor: Höllviken

Elförbrukningen är så klart en viktig fråga för ett bostadsbolag, hur arbetar ni med det?
Energifrågan har ju varit på tapeten i ganska många år. Vi drar vårt strå till stacken genom att minska förbrukningen, bland annat genom att ta bort felkällor. Det enklaste exemplet är väl att om lampor inte behöver vara tända, så ska dom vara släckta, även om vi idag har mer energisnål belysning än förr. På värmesidan så strävar vi efter att hålla en lämplig inomhustemperatur, men det handlar inte om att toksänka, utan vi siktar på att hålla våra 20-21 grader, det ligger mycket besparingar redan där.

Vad gjorde du innan du började på Burlövs Bostäder?
Jag kommer närmast från Paulssons fastigheter i Lund som är ett familjeägt bolag där jag hade ungefär samma roll och ansvar. Skillnaden är att där köpte vi in all service, medan här är alla vi som jobbar med driften, medarbetare hos Burlövs Bostäder. Vi blir mer av ett lag. Innan dess var jag på Riksbyggen i tolv år och tio år på MKB. Så på ett sätt sluts cirkeln nu, då Burlövs Bostäder liksom MKB är del av Allmännyttan.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är utan tvekan variationen. Hur jag än planerar vad jag tänker göra på dagarna så har det vid dagens slut aldrig blivit som planerat. Och jag trivs ju jättebra med det. Det kräver såklart lite flexibilitet och finess i hanteringen av kalendern.

Som ny i bolaget, hur är din relation med Burlöv?
Jag håller på att lära mig hitta. För varje dag lär jag känna nya delar och konstaterar att det är en spännande blandning av bebyggelse. Hyreshus, industriområden och villaområden som känns som att de ligger lite huller om buller, vilket har sin charm.

Vad tänker du kring framtidens Burlöv?
Som sagt, jag är ganska ny i området, men en sak jag funderat på är att Burlöv ju faktiskt har 400 meter strand. Hur ska vi nå den? Det hade varit roligt att se. I övrigt ligger det just nu mycket hos politiken att få fram de detaljplaner som saknas, så att det blir något konkret att arbeta med.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Fritiden består till största del av att hantera en 4-åring och en 7-åring. Men jag gillar att vara ute i naturen och vara på havet, jag gillar båtar och att fiska. Jag kör även motorcykel. Sen är jag fotbollsintresserad. Jag vågar väl knappt säga det, men jag håller inte på Malmö FF utan på IFK Göteborg sedan barnsben. Sannolikt för att vår granne, som var sportjournalist på tidningen Arbetet, var från Floda utanför Göteborg. Det, och Göteborgs framgångar under 80- och 90-talet. Jag var 8 år när dom vann UEFA.

Hej Susanne, du jobbar med förvaltningen av bostäderna, vad innebär det?
Jag har hand om nyckelhantering och inflyttningsprocessen, tar emot felanmälningar och håller kontakten med förvaltarna och fastighetsteknikerna. Vi har telefontid varje dag dit hyresgästerna kan vända sig med sina frågor och eventuella problem i lägenheterna. Så jag har mycket kontakt med de boende.

Namn: Susanne Engkvist
Jobbar med: Förvaltning
På Burlövs Bostäder sedan: 2020
Bor: Räng

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är att jag får möjlighet att hjälpa människor och se till att allt fungerar. Både för hyresgästerna och de hos oss som åker ut till lägenheterna. Men också när vi anlitar externa entreprenörer. Att få saker att flyta på smidigt.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Jag har hästar och stall hemma så det är mycket fritid som tillbringas där. Sommartid kör både jag och min man motorcykel, men vi ligger inte ute på motorvägarna så mycket. Vi gillar att ta det lite lugnt. Men ibland kör jag till jobbet. Och jag älskar att åka skidor!

Gör ni några resor med motorcyklarna?
Det blir i så fall mest lite kortare turer i Skåne och Danmark. Men vi har även kört till Italien och Österrike, men då har vi hållit oss till en motorcykel. Då kör han och jag åker där bak.

En vanlig fredag, vad händer?
Jag kommer hem efter jobbet och tar det lugnt. Fixar lite i stallet. Är det fint väder kanske vi tar en runda med motorcyklarna. Fredagen är bästa dagen i veckan haha.

Hej Roger, du jobbar som fastighetstekniker,
vad innebär det?

Jag servar våra kunder, hyresgästerna, med olika problem som kan uppstå i lägenheterna. Vi genomför både planerade åtgärder och åker ut på akuta felanmälningar. Vissa grejer kan man fixa på plats medan större grejer skickar vi vidare till leverantörer, som snickare och golvläggare. Vanligaste problemen är väl stopp i vaskar och golvbrunnar, och då rycker vi ut med ”plungern”, det är första vapnet liksom haha

Namn: Roger Olsson
Jobbar som: Fastighetstekniker
På Burlövs Bostäder sedan: 2023
Bor: Åkarp

Hur många är ni som jobbar som fastighetstekniker?
Vi är fem som jobbar och ansvarar för varsitt område. Det upplägget är ganska nytt, men det känns bra. Jag har ett antal hus på Svenshög som mitt område och det är totalt 535 lägenheter.

Vad gjorde du innan du började på Burlövs Bostäder?
Jag jobbade som fukttekniker ett par år, och även då var faktiskt Burlövs Bostäders fastigheter mitt område. Innan dess var jag golvläggare i 30 år.

Vad skulle du säga är det bästa med arbetsdagarna?
Jag har ju inte varit här så länge, men jag måste säga att jag fick ett väldigt trevligt bemötande när jag började här. Nu har jag ju inte varit på så många arbetsplatser, men jag har inte upplevt det tidigare, ett så varmt välkomnande från alla.

Hur ser din relation till Burlöv ut?
Jag är uppväxt i kommunen och bodde här fram tills jag var 18/19 år. Men mycket har förändrats sen jag bodde här. Nu bor jag i Åkarp, bara ett stenkast från jobbet. Jag gillar Åkarp, såklart, eftersom jag bor där, men i Arlöv finns allt man behöver. Sen är det ju supernära till både Lund och Malmö.

En sista fråga, vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag har inte någon direkt hobby om jag ska vara helt ärlig. Men jag tittar mycket på fotboll, det är kul, jag spelade själv en hel del i unga år. Framför allt kollar jag på Premier League. Jag får ofta frågan vilket som är mitt favoritlag. Men jag har inget. Det är det som är så konstigt. Jag är laglös haha

Hej David! Vad är så roligt med att jobba som fastighetsskötare på Burlövs Bostäder?
Det är alla möten med roliga människor, definitivt. Att man får vara ute i våra områden och träffa folk. Jag har haft det här jobbet i 16 år och trivs fortfarande väldigt bra med det. Och så är det praktiskt att jobba här, jag bor i Åkarp och har nära till jobbet.

Namn: David Perlheden Jobbar som: Fastighetsskötare På Burlövs Bostäder sedan: 2003
Bor: I villa i Åkarp

Har du någon favoritplats i Burlöv?
Ja, Kronetorps mölla i Arlöv tycker jag mycket om. När vi har praktikanter brukar jag ta med dem dit, vi köper falafel till lunch och sitter där och tittar på utsikten, man ser hur långt som helst.

Hur hoppas du att Burlöv ser ut om 10 år?
Jag hoppas att statusen kan höjas. Det finns så mycket fördomar om Burlöv som inte stämmer. Det finns en mysig stämning här som fler borde upptäcka.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag har tonårsbarn som jag umgås med så mycket jag får. Vi spelar brädspel och dataspel tillsammans. Och så älskar jag att laga mat. Min paradrätt är helstekt oxfilé med rotsaker och hemgjord bearnaise.

Ditt bästa bearnaisetrick?
Att ta i en liten gnutta olja när såsen är färdig. Då håller sig konsistensen smidig när såsen svalnar.

Hej Anders! Vad gör egentligen en områdesförvaltare?
Min roll är att ta hand om våra fastigheter så att de håller över tid, planera underhåll och fånga upp vad våra hyresgäster behöver för att trivas.

Namn: Anders Billqvist
Jobbar som: Områdesförvaltare
På Burlövs Bostäder sedan: 2018
Bor: Staffanstorp

Vilka frågor tycker hyresgästerna är viktigast?
Utemiljön är det många som engagerar sig i. Och man märker att miljöintresset blir allt större, lösningar för återvinning och att vi borde sätta solpaneler på taken till exempel.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att det är så varierande. Det är frågor om byggnadsteknik, juridik, ekonomi… allt möjligt. Och att man får jobba med människor. Den ena dagen är verkligen inte den andra lik.

Hur hoppas du att Burlöv ser ut om tio år?
Vi har väldigt mycket att erbjuda här redan idag, mycket grönt och väl underhållna hus. Jag hoppas att vi kan fortsätta att förvalta våra hus, bygga nytt och göra Burlöv ännu mer attraktivt i framtiden.

Till slut, hur ser en perfekt fredagskväll ut för dig?
Besöker gärna Malmö och utnyttjar gärna kulturutbudet där. Så en trevlig fredagskväll är mormor barnvakt medan jag och min fru går på restaurang och sen vidare ut och dansar salsa.

Hej Linda! Vad arbetar du med på Burlövs Bostäder?
Jag kom till Burlövs Bostäder för 5,5 år sedan och arbetade då som controller. Sedan en tid tillbaka är jag ekonomichef. En del av de arbetsuppgifter som jag hade som controller har jag fortfarande, men som ekonomichef sköter jag även rapportering och framtagande av analyser till vår styrelse och sammanställer årsredovisning med mera.

Namn: Linda Erlandsson
Jobbar som: Ekonomichef
På Burlövs Bostäder sedan: 2018
Bor: Häljarp utanför Landskrona

Hur skiljer sig bostadsbranschen från det du arbetet med tidigare?
Tidigare jobbade jag som ekonom i olika produktionsmiljöer. Det var på sätt och vis en enklare ekonomi. Råvaror och komponenter gick in i verksamheten, och ut kom en produkt. Att bygga och förvalta fastigheter är något helt annat, även om en hel del grundläggande ekonomi såklart är densamma. Vetskapen att det är människors boende vi förvaltar gör också att arbetet känns viktigt och meningsfullt.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag tycker väldigt mycket om att fixa med trädgården, att plantera nytt och sköta om den. Trädgården är nog min absoluta favoritplats hemma. Där trivs jag.

Hur ser en typisk morgon ut för dig?
Vi äter alla frukost tillsammans, min man och våra barn. Det har blivit lite av vår samlingsstund då vi kan prata om vad som händer i veckan, ha lite familjesnack. Så vi sitter ofta kvar ganska länge på morgonen. Tills det plötsligt blir bråttom och alla behöver rusa i väg till sitt, haha.

Hej Stephen! Du jobbar med städning och uteskötsel på Burlövs Bostäder. Hur trivs du med det?
Jag trivs bra. Burlövs Bostäder är bra att jobba för, man får jobba självständigt och de stressar inte på i onödan. Jag har städat för andra tidigare och då har det varit mycket stressigare.

Namn: Stephen K Boakye Jobbar med: Inre och yttre skötsel På Burlövs Bostäder sedan: 2017 Bor: I lägenhet i Arlöv

Har du något knep för att göra jobbet roligare?
Jag har alltid glad musik i hörlurarna när jag moppar trapporna. Då blir man inte lika trött i armarna.

Vad tycker du om att göra när du inte jobbar?
Vara med mina två barn eller hålla på med mitt stora intresse, fotboll. Jag har spelat lite i Landskrona och FC Rosengård och när det är fotboll på tv går jag inte ut ur lägenheten. Liverpool är mitt favoritlag.

Du bor själv i Burlöv, varför trivs du här?
Jag har bott här ända sedan jag kom till Sverige för 11 år sedan. Så Burlöv är Sverige för mig!

Och hur skulle du helst vilja bo i framtiden?
Gärna i hus, men jag vet inte riktigt var. När jag blir äldre skulle jag också vilja ha ett hus i Ghana och pendla dit.

Hej Patricia! Vad gör du på Burlövs Bostäder?
Tidigare arbetade jag på vår kundtjänst, men nu är jag på uthyrningen. Det innebär att jag hanterar allt som behöver göras när en hyresgäst lämnar och en ny ska flytta in. Det kan handla om att ta emot besiktningsprotokoll för lägenheten och att sköta kontakten med förvaltningen så att det som behöver fixas blir gjort innan nästa hyresgäst flyttar in.

Namn: Patricia Borgenberg
Jobbar som: Uthyrare På Burlövs Bostäder sedan: 2018
Bor: Villa i Malmö

Vad är det roligaste med ditt jobb?
Det är såklart när jag får möjlighet att ringa en blivande hyresgäst och berätta att de har fått lägenheten, eller någon som väntat på att få en parkeringsplats. Det är alltid ett positivt och roligt samtal. I det dagliga arbetet gillar jag kontakten med hyresgästerna. Jag jobbar fortfarande nära kundtjänst för att svara på frågor kring uthyrningen med mera, det är roligt.

Vad är det som gör Burlöv till en så bra plats att bo på?
Att det är grönt och lugnt, och att det ligger så bra till. Lite utanför stan, men ändå väldigt nära. Det är enkelt att ta sig hit och härifrån.

Vad tycker du om att göra på fritiden?
Jag är en padelnörd! Jag blev snabbt biten och spelar fyra, fem gånger i veckan. Padeln har gett mig många nya vänner, för ingen av mina gamla vänner spelar. Förr kallade mina vänner mig för Patty, men nu har de bytt och kallar mig Paddylicious, haha.

Vilken är din favoritårstid?
Jag gillar verkligen hösten. Det har mycket med kläderna att göra. Det är inte för varmt och inte för kallt. Dessutom passar hösten min stil. Jag gillar höstfärger och det syns i min garderob.