Så söker du bostad

För att kunna söka bostad hos oss måste du registrera dig i vår bostadskö. Det är många som vill bo i våra lägenheter, men ju längre tid du står i kö desto större är chansen att du får en bostad.

Steg 1 – Registrera dig

Registrera dig genom att fylla i alla dina uppgifter här. Om du redan bor hos oss (eller har gjort det tidigare) behöver du inte registrera dig.

Ansök genom att logga in på Mina sidor med bank-id.

Tänk på att: För att kunna få en lägenhet hos oss måste du ha en godtagbar inkomst från arbete, bidrag eller studiemedel. Du får heller inte ha betalningsanmärkningar.

Steg 2 – Samla poäng

Du får en poäng för varje dag du står i bostadskön. Lediga lägenheter publiceras löpande på burlovsbostader.se och ligger ute tre till åtta dagar. Kolla gärna ett par gånger i veckan så att du inte missar någon lägenhet.

Tänk på att: Du måste logga in på Mina sidor en gång per år för att inte mista din köplats.

Steg 3 – Lämna intresseanmälan

För att lämna intresse till en ledig lägenhet loggar du in på Mina sidor och klickar på den lägenhet du vill söka. Du kan söka upp till tre lägenheter samtidigt. Medan uthyrningsprocessen pågår kan du intelämna intresse- anmälan till fler lägenheter.

Tänk på att: Uppdatera dina uppgifter, t ex kontaktuppgifter eller inkomstuppgifter, innan du söker en lägenhet.

Steg 4 – Erbjudande och visning

När tiden går ut får de tre sökande med högst köpoäng och uppfyllda villkor erbjudande om lägenheten, via e-post och på Mina sidor. I erbjudandet finns information om visning och när du senast måste svara. Du måste svara ja eller nej.

Tänk på att: Beroende på hur många som lämnar intresse kan du hamna högre eller lägre i kön med dina köpoäng på olika lägenheter. Det kan också förändras under processens gång.

Steg 5 – Skriva kontrakt

Den sökande som tackar ja efter visning och som har högst köpoäng kallas till kontraktskrivning. Efter kontraktskrivningen får alla andra som sökt besked på Mina sidor om att processen är avslutad.

Tänk på att: Dina köpoäng nollställs när du tecknar ett avtal. Sätt upp dig i kö om du vill börja samla nya köpoäng.